Alternatieve therapieën omvatten kruidengeneeskunde, voeding, acupunctuur, homeopathie, osteopathie, chiropraxie, de traditionele Chinese geneeskunde, aromatherapie, reflexologie en oefentherapie, zoals massage en kinesiologie.

Een klein aantal studies is uitgevoerd naar de effecten van de Chinese kruidengeneeskunde en kruidensupplementen op reproductieve symptomen (vruchtbaarheid en de ovulatie bijvoorbeeld) en insulineresistentie bij PCOS. In deze studies zijn de aanvullende therapieën vaak niet direct vergeleken met de effecten van een standaardbehandeling (levensstijl of medische), dus is het moeilijk te zeggen hoe effectief deze alternatieve therapieën zijn.

Een studie die wel alternatieve therapie heeft vergeleken met een standaard behandeling of geen behandeling, heeft uitgewezen dat acupunctuur de ovulatie verbetert en de overmatige androgenen verminderd bij vrouwen met PCOS. Echter is ook bewezen dat Chinese kruidengeneesmiddelen, de effecten van vruchtbaarheidsbehandeling niet verbetert.

Voor nu zijn dit voorlopige resultaten. Grotere, beter gecoördineerde medische studies zijn nodig voordat geconcludeerd kan worden of alternatieve therapieën daadwerkelijk werken bij vrouwen met PCOS. Laat staan of deze toegevoegde waarde hebben of de standaard medische behandelingen.

Dergelijke maatregelen moeten alleen worden voorgeschreven door een ervaren gekwalificeerde arts, bij voorkeur met een met kennis van gezondheid en PCOS van vrouwen. Informeer uw arts of specialist over alle aanvullende therapieën die u heeft.