Waarom onderzoek naar PCOS?

In Nederland hebben 5 tot 10% van de vrouwen last van PCOS. Dit betekent dat waarschijnlijk tussen de 425.000 en 850.000 vrouwen last (of last hebben gehad) van PCOS.

We zoeken naar een betere behandeling voor vrouwen met PCOS en werken mee aan het testen van medicatie die wellicht PCOS in de toekomst kan verminderen.

Voor Stichting PCOS Nederland is wetenschappelijk onderzoek de basis voor al ons werk. Zonder onderzoek staan ontwikkelingen stil. Onderzoek geeft vrouwen met PCOS zicht op verbetering. Stichting PCOS Nederland stelt hoge eisen aan onderzoeken. Zoals het betrekken van patiënten, samenwerking tussen onderzoeksinstellingen en onderzoek dat mensen en dieren zo min mogelijk belast.

Hieronder kan jouw onderzoek omtrent PCOS staan. Stuur ons een mail naar info@stichtingpcos.nl en wellicht kunnen wij je helpen! Wij kunnen dit delen op de website en/of onze social media kanalen.

Doe mee aan onderzoek I

Gezocht! Deelnemers voor de GuVa PCOS studie: vrouwen met PCOS. Mijn naam is Xu Shan Gao, ik ben arts-onderzoekster bij de afdeling Voortplantingsgeneeskunde in het Erasmus MC. Ik doe onderzoek naar het darm- en vaginale microbioom van vrouwen met PCOS. Lees verder →

Doe mee aan onderzoek II

Hier kan jouw onderzoek staan! Lees verder →

Doe mee aan onderzoek III

Hier kan jouw onderzoek staan!