Vrijwilligersteam

Hier zijn binnenkort de gezichten van het vrijwilligersteam van Stichting PCOS Nederland te vinden.

Mijn naam is Marcella van Dijk en ik ben secretaris van de Stichting PCOS. In 2009 kreeg ik de diagnose PCOS nadat ik diverse onderzoeken kreeg in het EMC in verband met een onvervulde kinderwens. Omdat ik merkte dat in mijn naaste omgeving weinig mensen bekend waren met PCOS wilde ik ervoor zorgen dat er meer informatie beschikbaar kwam rondom deze aandoening.

Na het bijwonen van een PCOS patiënten dag in het EMC heb ik mij opgegeven als vrijwilliger en ben ik vanaf dag één betrokken bij de Stichting. Inmiddels ben ik na 10 jaar behandeling in het EMC, een GBP en een IVF traject moeder geworden van een prachtige zoon! Dit neemt niet weg dat ik nog steeds PCOS heb en de nodige klachten hiervan ondervindt.

Ik ben nog steeds van mening dat er te weinig bekendheid is op gebied van PCOS en wat dit voor impact heeft op vrouwen die hiermee gediagnostiseerd worden. Daarom blijf ik mij inzetten om hier meer duidelijkheid over te krijgen zodat vrouwen zoveel mogelijk antwoorden kunnen krijgen op de vragen die zij hebben omtrent PCOS!